pipo1-normal.jpgpipo2-normal.jpg

Haitaripipo muotoutuu erilaisiin asentoihin baskerista syvälle silmille. Neuleohje on simppeli ja halposti muistettavissa. Ohje pelkistetysti seuraava: Silmukoiden määrä 6:lla jaollinen. Neulo reunaresori 2o2n haluamasi levyiseksi.

Aloita haitari neulomalla oikein yksi ehjä kierros, jonka jälkeen kuuden silmukan sarjaa siten, että ensimmäinen nurin, viisi oikein/toisella kierroksella kaksi nurin ja neljä oikein/kolmannella kolme nurin ja kolme oikein/ neljännellä neljä nurin ja kaksi oikein/ viidennellä viisi nurin ja yksi oikein / kuudes kierros kaikki nurin.

Seitsemäs kierros 1oikein ja viisi nurin/kahdeksas kierros 2 oikein ja neljä nurin, sama kaava kuin edellisessä ja päätyy kaikki oikein kierrokseen.

Itse tein edellä kuvatun kolme kertaa, jonka jälkeen neuloin kunkin 6:n sarja kaksi viimeistä yhteen eli muutin haitarikuvion tämän jälkeen viidellä jaolliseksi. Kaksi viidellä jaollista kierrosta ja siirryin samalla periaatteella neljällä jaolliseen, kolmella jaolliseen ja lopulta kahdella jaolliseen osuuteen. Lopuksi silmukat kiristetään yhteen läpiviennillä.

Ensimmäisen piponi tein matalana eli kolmen kuudella jaollisen jälkeen tein vain yhden kutakin matalampaa kierrosta.